RECEPT FRÅN HJ

Stekt fisk med gräslökssås

Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 250 g abborre sik, gös, fjärsing
  • 1.5 dl ströbröd
  • salt vitpeppar
  • matfett
  • Sås:

  • 2.5 dl kelda laga lätt eller mjölk
  • 2 msk redning Maizena
  • 1 msk fiskfond konc
  • salt vitpeppar
  • 2 msk gräslök fint skivad
  • Servera med:

  • potatis kokt
  • blandad sallad
  • citronklyfta

Gör så här

1
Gör såsen medan potatisen kokar. Häll laga lätt eller mjölk i en kastrull. Vispa ner ljus redning i kastrullen tillsammans med fiskfonden eller buljongtärningen. Låt koka upp och sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hälften av gräslöken och rör om.
2
Skölj och torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Lägg ströbröd på en tallrik, salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i ströbrödet.
3
Stek fiskfiléerna i gyllenfärgat matfett i en stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter per sida, beroende på fiskfiléernas tjocklek.
4
Servera med sås och kokt potatis sallad och citronklyfta. Strö resten av gräslöken över fisken.

Recept