Stekt fisk med gräslökssås

Du behöver 250 g abborre sik, gös, fjärsing 1.5 dl ströbröd salt vitpeppar matfett Sås: 2.5 dl kelda laga lätt eller mjölk 2 msk redning...

Du behöver

  • 250 g abborre sik, gös, fjärsing
  • 1.5 dl ströbröd
  • salt vitpeppar
  • matfett

Sås:

2.5 dl kelda laga lätt eller mjölk
2 msk redning Maizena
1 msk fiskfond konc
salt vitpeppar
2 msk gräslök fint skivad

Servera med:

potatis kokt
blandad sallad
citronklyfta

Gör så här

1
Gör såsen medan potatisen kokar. Häll laga lätt eller mjölk i en kastrull. Vispa ner ljus redning i kastrullen tillsammans med fiskfonden eller buljongtärningen. Låt koka upp och sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hälften av gräslöken och rör om.

2
Skölj och torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Lägg ströbröd på en tallrik, salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i ströbrödet.

3
Stek fiskfiléerna i gyllenfärgat matfett i en stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter per sida, beroende på fiskfiléernas tjocklek.

4
Servera med sås och kokt potatis sallad och citronklyfta. Strö resten av gräslöken över fisken.

Scroll to Top