Du behöver
- 0.5 st squash grön
- 0.5 st fänkål
- 0.25 st purjolök
- 1 msk rapsolja
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk kycklingfond
- salt och peppar
- 1 dl ost riven lagrad
Servera med:
4 skiva kassler
1 tsk rapsolja
2 st tomater
Garnera med:
oregano
Ugn:225º
Gör så här
1
Skär squash, fänkål och purjolök i skivor. Fräs grönsakerna i en stek-panna med olja, ca 5 minuter.
2
Strö över mjölet och rör ner grädde och fond. Rör om och låt sjuda i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg över i två smorda ugnsfasta formar. Strö över riven ost och grati-nera högt upp i ugnen, 5–10 minuter.
4
Pensla kasslerskivorna med olja och grilla på båda sidor i en grillpanna, ca 2 minuter. Servera till gratängen. Skär tomaterna i bitar och servera till. Garnera med oregano.