Squash- och fänkålsgratäng med kassler

Du behöver 0.5 st squash grön 0.5 st fänkål 0.25 st purjolök 1 msk rapsolja 1 msk vetemjöl 2 dl matlagningsgrädde 1 msk kycklingfond salt...

Du behöver

  • 0.5 st squash grön
  • 0.5 st fänkål
  • 0.25 st purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • salt och peppar
  • 1 dl ost riven lagrad

Servera med:

4 skiva kassler
1 tsk rapsolja
2 st tomater

Garnera med:

oregano

Ugn:225º

Gör så här

1
Skär squash, fänkål och purjolök i skivor. Fräs grönsakerna i en stek-panna med olja, ca 5 minuter.

2
Strö över mjölet och rör ner grädde och fond. Rör om och låt sjuda i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg över i två smorda ugnsfasta formar. Strö över riven ost och grati-nera högt upp i ugnen, 5–10 minuter.

4
Pensla kasslerskivorna med olja och grilla på båda sidor i en grillpanna, ca 2 minuter. Servera till gratängen. Skär tomaterna i bitar och servera till. Garnera med oregano.

Scroll to Top