Squash- och broccolisoppa med gratinerad skink- och tomatsmörgås

Du behöver 5 dl vatten 2.5 msk kycklingfond 1 st potatis 5 cm squash 1 st purjolök dm 175 g broccolibuketter 5 st sockerärter salt...

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk kycklingfond
  • 1 st potatis
  • 5 cm squash
  • 1 st purjolök dm
  • 175 g broccolibuketter
  • 5 st sockerärter
  • salt och peppar

Gratinerad smörgås:

2 tsk matfett
2 skiva vitt bröd fiber
2 skiva skinka rökt
2 st plommontomater
1 dl riven ost
basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Soppa: Koka upp vatten, fond, skalad och riven potatis i en gryta under omrörning. Tillsätt tärnad squash, ansad och skivad purjolök, broccoli och delade sockerärter. Koka soppan i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Gratinerad smörgås: Bred matfett på brödskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på skinka, skivad tomat och riven ost. Gratinera högt upp i ugnen i ca 5 minuter tills osten smält och fått fin färg. Garnera med basilika.

Scroll to Top