Du behöver
- 5 dl vatten
- 2.5 msk kycklingfond
- 1 st potatis
- 5 cm squash
- 1 st purjolök dm
- 175 g broccolibuketter
- 5 st sockerärter
- salt och peppar
Gratinerad smörgås:
2 tsk matfett
2 skiva vitt bröd fiber
2 skiva skinka rökt
2 st plommontomater
1 dl riven ost
basilika
Ugn: 225°
Gör så här
1
Soppa: Koka upp vatten, fond, skalad och riven potatis i en gryta under omrörning. Tillsätt tärnad squash, ansad och skivad purjolök, broccoli och delade sockerärter. Koka soppan i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2
Gratinerad smörgås: Bred matfett på brödskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på skinka, skivad tomat och riven ost. Gratinera högt upp i ugnen i ca 5 minuter tills osten smält och fått fin färg. Garnera med basilika.