Du behöver
- fiskfilé t ex torsk
- salt vitpeppar
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 1 bitar hårdost ca 25 g
- 1 skiva formbröd torrt vitt
- 1 msk basilika
- 1 msk dill
- 1 msk matfett mjukt
Servera med:
potatis kokt
morötter kokta och broccoli
citronklyfta
dill
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär fisken i bitar och lägg på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra lätt.
2
Hacka vitlöken i matberedaren. Tillsätt osten i bitar, torrt vitt bröd i bitar, örter och till sist det mjuka matfettet. Har du ingen matberedare; pressa vitlöken, riv osten, smula brödet och hacka örterna fint och blanda med matfett i en skål.
3
Fördela brödblandningen över fisken. Gratinera mitten i ugnen tills brödblandningen fått fin färg, ca 15 minuter. Servera fisken med kokt potatis, kokta morötter och broccoli och en citronklyfta. Garnera med dill.