Sprödbakad fiskfilé

Du behöver fiskfilé t ex torsk salt vitpeppar 1 st vitlöksklyfta liten 1 bitar hårdost ca 25 g 1 skiva formbröd torrt vitt 1 msk...

Du behöver

  • fiskfilé t ex torsk
  • salt vitpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1 bitar hårdost ca 25 g
  • 1 skiva formbröd torrt vitt
  • 1 msk basilika
  • 1 msk dill
  • 1 msk matfett mjukt

Servera med:

potatis kokt
morötter kokta och broccoli
citronklyfta
dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär fisken i bitar och lägg på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra lätt.

2
Hacka vitlöken i matberedaren. Tillsätt osten i bitar, torrt vitt bröd i bitar, örter och till sist det mjuka matfettet. Har du ingen matberedare; pressa vitlöken, riv osten, smula brödet och hacka örterna fint och blanda med matfett i en skål.

3
Fördela brödblandningen över fisken. Gratinera mitten i ugnen tills brödblandningen fått fin färg, ca 15 minuter. Servera fisken med kokt potatis, kokta morötter och broccoli och en citronklyfta. Garnera med dill.

Scroll to Top