Du behöver
- 1 l vatten
- 150 g salt
- 75 g strösocker
- 1 st kyckling ca 1400 g
- 1 st morot
- 1 st lök liten gul
- 1 st bladselleri stjälk
- 3 st lagerblad
- blandad sallad
- 1 st sparris knippe grön
- 1 dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt peppar
Gör så här
1
Koka upp vatten, salt och socker och låt lagen kallna.
2
Lägg i kycklingen och håll den nere i lagen med hjälp av ett tefat. Låt kycklingen dra i lagen i kylen i ett dygn.
3
Ta upp kycklingen och lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker kycklingen. Tillsätt skalad morot, lök, selleri i bitar och lagerblad, och koka i 55 minuter eller tills köttet lossnar från benen. Låt svalna. Sila och spara buljongen.
4
Skär loss köttet från skinn och ben och täck det med buljong tills det ska ätas.
5
Servera kycklingen med sallad, kokt sparris och en dressing på olja, vinäger, salt och peppar.