RECEPT FRÅN HJ

Sprängd kyckling med sparris

Tänk på att rätten ska stå i kylen i ett dygn.

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 150 g salt
  • 75 g strösocker
  • 1 st kyckling ca 1400 g
  • 1 st morot
  • 1 st lök liten gul
  • 1 st bladselleri stjälk
  • 3 st lagerblad
  • blandad sallad
  • 1 st sparris knippe grön
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt peppar

Gör så här

1
Koka upp vatten, salt och socker och låt lagen kallna.
2
Lägg i kycklingen och håll den nere i lagen med hjälp av ett tefat. Låt kycklingen dra i lagen i kylen i ett dygn.
3
Ta upp kycklingen och lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker kycklingen. Tillsätt skalad morot, lök, selleri i bitar och lagerblad, och koka i 55 minuter eller tills köttet lossnar från benen. Låt svalna. Sila och spara buljongen.
4
Skär loss köttet från skinn och ben och täck det med buljong tills det ska ätas.
5
Servera kycklingen med sallad, kokt sparris och en dressing på olja, vinäger, salt och peppar.

Recept