Spenatsoppa med stekta korvslantar

Du behöver 200 g spenat fryst 2 tsk matfett 1.5 msk vetemjöl 3 dl hönsbuljong av tärning 2 dl mjölk salt och peppar 2 st...

Du behöver

  • 200 g spenat fryst
  • 2 tsk matfett
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong av tärning
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 2 st chorizo
  • smör till stekning

Servera med:

knäckebröd

Gör så här

1
Fräs spenaten i en gryta med matfett tills spenaten tinat. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med buljong och mjölk och låt soppan sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Skiva korven och stek den i en medelvarm stekpanna, gärna i teflonpanna, i ca 2 minuter. Har du ingen teflonpanna bör du steka korven i ett par teskedar smör eller margarin. Servera korven i soppan och knäckebröd är väldigt gott till.

Scroll to Top