Spenatsoppa med rotfruktstärningar

Du behöver 5 dl vatten 1 st grönsaksfond Fond de Chef 1 st palsternacka 1 st morot 125 g spenat hackad 5 cm purjolök 0.5...

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksfond Fond de Chef
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 125 g spenat hackad
  • 5 cm purjolök
  • 0.5 tsk ingefära riven
  • 1 krm chilipeppar finhackad röd spansk
  • salt och peppar

Servera med:

2 st rågbulle
matfett
4 skiva rökt bog tunna skivor
salladsblad

Gör så här

1
Koka upp vatten och grönsaksfond i en gryta. Skala och tärna palsternackan och moroten och koka dem i buljongen i ca 5 minuter.

2
Tillsätt spenat, sköljd och skivad purjolök, ingefära och chili. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera soppan med en rågbulle med rökt bog och salladsblad.

Scroll to Top