Du behöver
- 2 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 msk matfett smält eller flytande
- 1 krm salt
- 100 g spenat fryst hackad
Kesoröra:
125 g keso
75 g fetaost
1 msk hackad persilja
salt svartpeppar
Servera med:
0.5 st röd paprika
grönsallad
Gör så här
1
Vispa samman hälften av mjölken och mjölet i en skål till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, matfett och salt.
2
Tina spenaten och krama ur all vätska genom att trycka den i en finmaskig trådsil. Blanda ner spenaten i pannkakssmeten.
3
Grädda små plättar på medelvärme i ett plättjärn. Vänd plättarna när de har stelnat på ytan.
4
Blanda keso, smulad fetaost och persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera röran till plättarna med tärnad paprika och blandad grönsallad.
Några hackade soltorkade tomater kan gärna blandas i kesoröran.