RECEPT FRÅN HJ

Spenat- och grönkålssoppa

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 300 g fryst spenat
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 50 g finstrimlad purjolök
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • påse grönkål

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Fräs den i en gryta tillsammans med olivolja och tinad spenat.

2

Tillsätt vatten, buljongtärningar och purjolök och låt koka i ca 5 minuter. 

3

Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

4

Fräs grönkålen i lite olja tills den blir krispig. Häll upp soppan i skålar och toppa med stekt grönkål.


Recept