RECEPT FRÅN HJ

Sparrissoppa

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • salt peppar

Gör så här

1
Bryt bort nedersta delen på sparrisen och skär resten av sparrisen i bitar. Spara knopparna. Skala och hacka löken. Fräs sparrisbitarna (inte knopparna) och löken i en gryta med smör.
2
Tillsätt vin och låt det koka in. Späd med vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka soppan i 10 minuter.
3
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Koka sparrisknopparna ett par minuter i saltat vatten och servera i soppan.

Recept