Sparrissoppa

Du behöver 250 g grön sparris 2 st schalottenlökar 1 msk smör eller margarin 8 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning eller fond du chef grönsak...

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning eller fond du chef grönsak
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost riven
  • salt och peppar

Servera med:

8 skiva baguette
bordsmargarin
1.5 dl mozzarella riven

Ugn: 250º

Gör så här

1
Bryt bort nedersta delen av sparrisen och skiva resten. Spara knopparna.

2
Skala och hacka löken, och fräs den mjuk i en gryta med smör. Lägg i sparrisen och fräs någon minut till.

3
Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde, och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och rör i osten.

4
Lägg i sparrisknopparna och värm soppan. Smaka av med salt och peppar.

5
Bred margarin på bröden och strö på ost. Gratinera i ca 5 minuter och servera till soppan.

Scroll to Top