Du behöver
- 250 g grön sparris
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk smör eller margarin
- 8 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning eller fond du chef grönsak
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl parmesanost riven
- salt och peppar
Servera med:
8 skiva baguette
bordsmargarin
1.5 dl mozzarella riven
Ugn: 250º
Gör så här
1
Bryt bort nedersta delen av sparrisen och skiva resten. Spara knopparna.
2
Skala och hacka löken, och fräs den mjuk i en gryta med smör. Lägg i sparrisen och fräs någon minut till.
3
Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde, och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och rör i osten.
4
Lägg i sparrisknopparna och värm soppan. Smaka av med salt och peppar.
5
Bred margarin på bröden och strö på ost. Gratinera i ca 5 minuter och servera till soppan.