RECEPT FRÅN HJ

Sparrispannacotta med skaldjur

En mycket lättlagad förrätt som gärna väntar i kylen.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2.5 st gelatinblad
  • 100 g grön sparris djupfryst tinad
  • 4 dl vispgrädde
  • salt peppar
  • Servera med:

  • 150 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
  • 100 g kräftstjärtar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad dill
  • peppar
  • Servera med:

  • ost se recept

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2
Hacka sparrisen och lägg i grytan. Tillsätt grädden och koka upp. Ta grytan från värmen och mixa grädden slät.
3
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden. Smaka av med salt och peppar och häll upp i portionsglas. Låt stå kallt i minst 4 timmar för att stelna.
4
Blanda räkor och kräftstjärtar med olja, citronsaft, dill och peppar och låt dra 1 timme i kylen. Toppa pannacottan med skaldjuren och servera med smördegsstänger med ost.

Recept