Sparrispannacotta med skaldjur

En mycket lättlagad förrätt som gärna väntar i kylen.

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2.5 st gelatinblad
  • 100 g grön sparris djupfryst tinad
  • 4 dl vispgrädde
  • salt peppar

Servera med:

150 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
100 g kräftstjärtar
1 msk rapsolja
2 msk pressad citronsaft
2 msk hackad dill
peppar

Servera med:

ost se recept

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.

2
Hacka sparrisen och lägg i grytan. Tillsätt grädden och koka upp. Ta grytan från värmen och mixa grädden slät.

3
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden. Smaka av med salt och peppar och häll upp i portionsglas. Låt stå kallt i minst 4 timmar för att stelna.

4
Blanda räkor och kräftstjärtar med olja, citronsaft, dill och peppar och låt dra 1 timme i kylen. Toppa pannacottan med skaldjuren och servera med smördegsstänger med ost.

Scroll to Top