4 portioner
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten
Dillmarinerade räkor
3 msk olivolja
rivet skal av 1 citron
3 msk finhackad dill
500 g oskalade räkor
Fyllning
250 g grön sparris
6 strimlade salladslökar
Äggstanning
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
2 dl riven lagrad ost
Pepparrotskräm
200 g färskost
2 dl crème fraîche
4 msk finriven färsk pepparrot
2 msk finhackad dill
Garnering
dill
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en boll. Låt vila i kylen 30 minuter.
Tryck ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda strax under ugnens mitt i 10 minuter. Låt svalna.
Dillmarinerade räkor: Blanda olja, citronskal och dill. Skala räkorna och marinera dem i 30 minuter. Spara några till garnering.
Fyllning: Bryt av basen på sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten 2 minuter. Skölj i kallt vatten och torka av. Dela sparrisen i bitar men spara några stjälkar och toppar.
Fördela lök, räkor och sparris i pajskalet.
Stanning: Vispa ihop samtliga ingredienser och häll över fyllningen.
Lägg på hela sparrisstjälkar och grädda strax under ugnens mitt i 30–35 minuter.
Pepparrotskräm: Vispa färskost och crème fraiche fluffigt. Vänd ner övriga ingredienser och förvara svalt till servering.
Garnering: Toppa med sparris, marinerade räkor och dill.