Sparrispaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 st gul lök 1 msk smör eller margarin...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st gul lök
1 msk smör eller margarin
250 g grön sparris
75 g prosciutto italiensk lufttorkad skinka

Äggstanning:

3 st ägg
2.5 dl lätt crème fraiche
2 dl riven ost
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg löken i pajskalet.

3
Bryt bort nedersta delen på sparrisen. Förväll sparrisen kokande vatten i 3 minuter och låt rinna av. Lägg sparrisen i pajskalet. Riv skinkan i bitar och strö över sparrisen.

4
Äggstanning: Vispa ihop ägg, crème fraiche, ost, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 30 minuter.

Scroll to Top