Sparrispaj

Du behöver 75 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kesella lätt Fyllning: 200 g grön sparris 100 g fetaost 10 st körsbärstomater...

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella lätt

Fyllning:

200 g grön sparris
100 g fetaost
10 st körsbärstomater
2 dl matlagningsgrädde
2 st ägg
salt och peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka ihop smör, mjöl och kesella till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut degen och lägg i en form som är 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

2
Bryt bort nedersta delen på sparrisen och skär resten i bitar. Förväll sparrisen i 4 minuter.

3
Lägg sparris, tärnad fetaost och delade tomater i pajskalet. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar och häll över. Grädda i 25 minuter tills äggstanningen stelnat.

Scroll to Top