RECEPT FRÅN HJ

Sparrisfrittata med räktopping

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 2 st små gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 150 g småbladig spenat
  • 8 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 msk finhackad dill
  • hyvlad parmesanost
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skölj sparrisen och bryt av nedre delen av stjälken. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och spenat blankt och smidigt utan att det får färg.

2

Vispa samman ägg, mjölk och parmesanost. Blanda med lök- och spenatfräset. Krydda med salt och peppar.

3

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Ta undan några stjälkar och dela resten i mindre bitar. Vänd ner den delade sparrisen i smeten.

4

Hetta upp oljan i en teflonpanna och stek frittatan. Efterstek i ugn ca 10 minuter tills den har fått fin färg.

5

Skala räkorna och blanda med lite olja och finhackad dill.

6

Toppa frittatan med sparris, hyvlad parmesan samt dillräkor.


Recept