Du behöver
- 1 st kvist rosmarin
- 3 st vitlöksklyftor
- flingsalt
- 4.5 msk olivolja
- 2.5 msk pinjenötter
- 4 st rejäla skivor bondbröd
- 500 g grön sparris
- 1 pkt bacon
- 1 burk cannellinibönor
- nymald peppar
- ruccola
Ugn: 225°
Gör så här
Repa bladen från rosmarinkvisten och stöt dem i en mortel tillsammans med en av vitlöksklyftorna och lite flingsalt. Tillsätt 3 msk olivolja och ställ åt sidan.
Rosta pinjenötterna i en torr panna. Rosta brödet mitt i ugnen.
Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Dela baconskivorna på längden. Vira en bit bacon runt varje sparrisstjälk. Lägg sparrisen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen cirka 12 minuter.
Skölj bönorna och låt rinna av. Skiva de resterande två vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken sakta i resten av olivolja utan att den tar färg. Tillsätt bönorna och låt dem puttra med några minuter.
Mosa bönorna till ett grovt mos med gaffel. Smaka av med salt och peppar. Varmhåll purén. Om den tjocknar för mycket, späd med lite varmt vatten.
Bred bönpurén på brödet och lägg på sparris. Droppa över rosmarinoljan. Toppa med pinjenötter och lite ruccola.