Sparris med mousselinesås

Du behöver 500 g grön sparris 200 g smör 4 st äggulor 1 msk vatten 1 msk pressad citronsaft salt, cayennepeppar 0.5 dl vispgrädde Garnera...

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 200 g smör
  • 4 st äggulor
  • 1 msk vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt, cayennepeppar
  • 0.5 dl vispgrädde

Garnera med:

gräslök

Gör så här

1
Bryt bort nedersta delen på sparrisen och koka sparrisen i saltat vatten i ca 3 minuter. Kyl den i kallt vatten och låt rinna av.

2
Smält smöret i en kastrull. Vispa äggulor, vatten och citronsaft i en skål över vattenbad tills det blir en tjock kräm.

3
Ta av värmen och vispa i smöret i en tunn stråle. Ta inte med den vita bottensatsen. Smaka av såsen med salt och cayennepeppar.

4
Vispa grädden och vänd ner den i såsen vid servering. Lägg upp sparrisen och klicka på såsen. Strö över gräslök.

Scroll to Top