RECEPT FRÅN HJ

Spagetti alle vongole

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spaghetti
  • 1 kg vongole
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • hackade vitlöksklyftor
  • stjälkar bladpersilja
  • .5 tsk havssalt och svartpeppar
  • Garnera med

  • persilja

Gör så här

1

Rengör musslorna under rinnande kallt vatten. Alla musslor ska vara stängda. Kasta även musslor som är sönder. En del musslor innehåller sand. Lägg dem i vatten med 1 msk salt per liter. Låt ligga ca en halvtimme.

2

Hetta upp olja och smör i en kastrull och lägg i vitlöken. Lägg alla musslor i kastrullen med vin, vitlök, persiljestjälkar, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt musslorna koka upp och sedan sjuda på svag värme i 3–5 minuter.

3

Plocka upp och kasta de musslor som inte har öppnat sig. Sila av spadet och smaka av. Ställ åt sidan så länge. Plocka ut musslorna ur sina skal, men spara cirka 5 musslor per portion för att garnera med.

4

Koka spagettin och servera med musslorna och spadet. Garnera med persilja. Lägg upp pastan på tallrikar och garnera med musslor i skal och persilja.


Recept