RECEPT FRÅN HJ

Sötpotatissoppa med majs- och pumpa­topping

Vacker och god soppa med krispigt strössel.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 150 g potatis
  • 250 g sötpotatis
  • 150 g morötter
  • 0.25 st röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Topping

  • 140 g majskorn
  • 50 g pumpakärnor
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1

Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och tärna potatis, sötpotatis och morötter. Kärna ur och hacka chilin.

2

Fräs allt i en gryta med olja ett par minuter under omrörning. Späd med vatten och buljongtärning. Småkoka under lock i 15 minuter.

3

Mixa soppan slät eller låt lite bitar vara kvar. Smaka av med salt, peppar och citron.

4

Sila av majsen och torka den på hushållspapper. Fräs majs och pumpakärnor i olja tills det poppar. Blanda med persilja och servera till soppan.


Recept