Sotad regnbåge sashimi style

Du behöver 400 g regnbågsfilé 1 msk sesamfrön 1 msk flingsalt gulbeta lime stor avokado 30 g småbladssallad 2 dl frysta gröna sojabönor 1 dl...

Du behöver

  • 400 g regnbågsfilé
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk flingsalt
  • gulbeta
  • lime
  • stor avokado
  • 30 g småbladssallad
  • 2 dl frysta gröna sojabönor
  • 1 dl gari
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk ättiksprit
  • 0.5 tsk sesamolja

Gör så här

1

Rulla fiskbiten i sesamfrön och flingsalt så det täcker runt om. Grilla ena sidan av fisken över het glöd till fin grillyta eller stek utan att röra den, ca 1 minut. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 timmar.

2

Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i limesaft och en nypa salt. Skär avokadon i bitar. Vänd ihop sallad, sojabönor, avokado och betor på ett fat.

3

Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv. Blanda soja, honung, ättika och sesamolja. Droppa lite av dressingen över salladen och fisken. Servera med gari och resten av dressingen.

Scroll to Top