Söt spenatkaka med mandelmjöl och vanilj

Du behöver ägg 150 g socker 2 tsk vaniljsocker 250 g gräddstuvad spenat 150 g vetemjöl 125 g mandelmjöl 1 tsk bakpulver 0,75 dl olja...

Du behöver

  • ägg
  • 150 g socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g gräddstuvad spenat
  • 150 g vetemjöl
  • 125 g mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl olja
  • florsocker
  • ätliga blommor

Gör så här

1

Ugn 180 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i ca 10 minuter.

2

Rör ner spenaten i en gryta och tina upp den på svag värme.

3

Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med spenat och olja.

4

Häll smeten i smord springform ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i ca 25 minuter. Om du använder en lite större spingform så blir tiden kortare.

5

Känn efter med en sticka om kakan är färdig. Låt kakan svalna innan den dekoreras med florsocker. Dekorera med ätliga blommor.

Scroll to Top