Du behöver
- ägg
- 150 g socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 250 g gräddstuvad spenat
- 150 g vetemjöl
- 125 g mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,75 dl olja
- florsocker
- ätliga blommor
Gör så här
1
Ugn 180 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i ca 10 minuter.
2
Rör ner spenaten i en gryta och tina upp den på svag värme.
3
Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med spenat och olja.
4
Häll smeten i smord springform ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i ca 25 minuter. Om du använder en lite större spingform så blir tiden kortare.
5
Känn efter med en sticka om kakan är färdig. Låt kakan svalna innan den dekoreras med florsocker. Dekorera med ätliga blommor.