Du behöver
- 600 g laxfilé skinnfri
- 1.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 500 g blomkål
- 150 g morötter
- 6 st salladslökar
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 msk majsstärkelse
- 1 dl vitt vin torrt
- 2.5 msk hummerfond
Garnera med:
150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt
50 g sockerärter
dillkvistar
Servera med:
kokt potatis
Ugn:175°
Gör så här
Skär laxen i kuber som är ca 4 cm och lägg dem på ett fat. Strö över salt och peppar. Låt stå i 20 minuter.
Ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Skala och skiva morötterna. Skär salladslöken i sneda skivor. Spara lite av löken till garnering. Lägg grönsakerna i en ugnsform.
Vispa ihop grädde, majsstärkelse, vin och fond i en kastrull, och koka upp under omrörning. Häll såsen över grönsakerna i formen. Tillaga mitt i ugnen, 10 minuter.
Lägg försiktigt ner laxkuberna i formen och tillaga i ugnen,
ca 10 minuter. Förväll sockerärterna. Garnera med resten av salladslöken, räkor, sockerärter och dill. Servera med kokt
potatis.