Du behöver
Ugn: 175°
3 st ägg
3 dl strösocker
150 g smör
1 tsk stötta kardemummakärnor
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rabarber finskivad
150 g mandelmassa riven
Topping
4 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1 dl florsocker
1 l jordgubbar delade
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt svalna något.
Blanda kardemumma, mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt smör samt mjölblandningen till äggsmeten. Blanda.
Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, 20 x 30 cm.
Fördela rabarber och mandelmassa ovanpå smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
Topping: Vispa grädden ganska hårt. Blanda yoghurt och florsocker. Tillsätt 1 dl grädde till yoghurtblandningen. Rör ner övrig grädde.
Lossa kakan med stekspade. Lägg med ovansidan upp på ett serveringsfat. Bred toppingen över tårtan. Avsluta med jordgubbar.