Sommartårta med jordgubbar

Du behöver Ugn: 175° 3 st ägg 3 dl strösocker 150 g smör 1 tsk stötta kardemummakärnor 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 150 g...

Du behöver

Ugn: 175°

3 st ägg
3 dl strösocker
150 g smör
1 tsk stötta kardemummakärnor
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rabarber finskivad
150 g mandelmassa riven

Topping

4 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1 dl florsocker
1 l jordgubbar delade

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt svalna något.

2

Blanda kardemumma, mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt smör samt mjölblandningen till äggsmeten. Blanda.

3

Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, 20 x 30 cm.

4

Fördela rabarber och mandelmassa ovanpå smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

5

Topping: Vispa grädden ganska hårt. Blanda yoghurt och florsocker. Tillsätt 1 dl grädde till yoghurtblandningen. Rör ner övrig grädde.

6

Lossa kakan med stekspade. Lägg med ovansidan upp på ett serveringsfat. Bred toppingen över tårtan. Avsluta med jordgubbar.

Scroll to Top