RECEPT FRÅN HJ

Sommarsill med hovmästarpotatis

Genom att blanda potatisen med hovmästarsås får man snabbt en smakrik potatissallad som passar perfekt till matjessill eller rökt fisk.Sillens tillbehör lägger jag upp på fatet eller i olika skålar så kan var och en göra sin silltallrik. Knäckebröd, ett glas öl och kanske en snaps passar förstås utmärkt till sillen.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatisar
  • 1 dl hovmästarsås finns att köpa färdig
  • 4 msk gräslök hackad
  • 3 msk dill hackad
  • 2 st burkar matjesfiléer hela matjesfiléer à 200 g
  • 1.5 dl rödbetor hackade, inlagda
  • 1.5 dl äpple hackat
  • 1 st rödlök hackad
  • 1 dl kapris
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen kallna. Skär potatisen i bitar.

2

Blanda potatis, hovmästarsås, gräslök och dill.

3

Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Lägg upp sillen på ett fat och strö gärna över lite gräslök.

4

Lägg upp potatisen i en skål. Servera resten av tillbehören i separata skålar eller lägg upp dem på fatet tillsammans med sillen.


Recept