RECEPT FRÅN HJ

Sommarkyckling i långpanna

Rostade grönsaker, potatis och kyckling med läcker mangochutneysås.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 1 st zucchini
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st gula lökar
  • 500 g potatis
  • 3 st morötter
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • Mangochutneysås

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 dl crème fraîche
  • 0.5 dl mangochutney
  • 2 msk persilja
  • 1 msk timjan
  • Garnera med

  • persilja och timjan
  • Servera med

  • sallad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Dela kycklingköttet i mindre bitar. Dela zucchinin på längden och skiva den. Kärna ur och dela paprikorna i bitar.

2

Skala och klyfta löken. Skala och dela potatis och morötter.

3

Lägg alla grönsaker i en långpanna med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och blanda med olja. Baka i ugn i 15 minuter.

4

Mangochutneysås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda crème fraiche, mangochutney, persilja, timjan och lök.

5

Lägg kycklingköttet på grönsakerna. Klicka på såsen och gratinera i 15 minuter.

6

Garnera med örter och servera med sallad.


Recept