Sommarkyckling i långpanna

Rostade grönsaker, potatis och kyckling med läcker mangochutneysås.

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 1 st zucchini
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st gula lökar
  • 500 g potatis
  • 3 st morötter
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja

Mangochutneysås

2 st vitlöksklyftor
4 dl crème fraîche
0.5 dl mangochutney
2 msk persilja
1 msk timjan

Garnera med

persilja och timjan

Servera med

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Dela kycklingköttet i mindre bitar. Dela zucchinin på längden och skiva den. Kärna ur och dela paprikorna i bitar.

2

Skala och klyfta löken. Skala och dela potatis och morötter.

3

Lägg alla grönsaker i en långpanna med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och blanda med olja. Baka i ugn i 15 minuter.

4

Mangochutneysås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda crème fraiche, mangochutney, persilja, timjan och lök.

5

Lägg kycklingköttet på grönsakerna. Klicka på såsen och gratinera i 15 minuter.

6

Garnera med örter och servera med sallad.

Scroll to Top