Du behöver
- 1 kg färskpotatisar små
- 2 msk rapsolja
- flingsalt
- 1 dl pesto
- 600 g kassler
- 1 st melon liten, ca 500 g
- 150 g getost
Löksallad:
2 st rödlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 tsk flytande honung
1 dl svarta oliver
25 g rucola
Ugn: 225º
Gör så här
1
Borsta potatisen ren. Blanda potatis, olja och salt på en bakplåtspap-persklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna och blanda med peston.
2
Skala och skiva löken riktigt tunt. Blanda med vinäger och salt. Låt dra 20–30 minuter. Blanda i olja och honung.
3
Skär kasslern i så tunna skivor som möjligt vid serveringen. Lägg upp kassler och melonklyftor på ett stort fat.
4
Blanda löken med oliver och rucola. Fördela löksalladen över kasslern, som en sträng i mitten. Strö på smulad ost.