RECEPT FRÅN HJ

Sommarfat med kassler och rostad färskpotatis

Här har sommarkökets favoriter, kassler och färskpotatis, fått lite Medelhavssmak.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatisar små
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • 1 dl pesto
  • 600 g kassler
  • 1 st melon liten, ca 500 g
  • 150 g getost
  • Löksallad:

  • 2 st rödlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 dl svarta oliver
  • 25 g rucola
  • Ugn: 225º

Gör så här

1
Borsta potatisen ren. Blanda potatis, olja och salt på en bakplåtspap-persklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna och blanda med peston.
2
Skala och skiva löken riktigt tunt. Blanda med vinäger och salt. Låt dra 20–30 minuter. Blanda i olja och honung.
3
Skär kasslern i så tunna skivor som möjligt vid serveringen. Lägg upp kassler och melonklyftor på ett stort fat.
4
Blanda löken med oliver och rucola. Fördela löksalladen över kasslern, som en sträng i mitten. Strö på smulad ost.

Recept