Du behöver
- 1 l jordgubbar
- 4 st nektariner
- 1 st gurka
- 100 g sockerärter
- 50 g rucola
Dressing:
2 tsk rosépepparkorn
3 msk olivolja
1.5 msk pressad citron
2 tsk flytande honung
3 msk hackad mynta
3 msk hackad bladpersilja
salt
Gör så här
Börja med dressingen: Stöt rosépepparkornen lätt. Blanda ingredienserna och smaka av med salt.
Ansa och dela jordgubbarna. Kärna ur och klyfta nektarinerna. Skala gurkan, skär den på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Strimla sockerärterna grovt på längden.
Lägg grönsaker och frukt i en skål. Häll dressingen över vid servering och blanda försiktigt runt. Servera direkt.
Den här salladen passar till det mesta, till exempel fläskkarre, korv, kyckling, lax och halloumi. Både grönsaker, frukt och dressing kan förberedas i god tid, men vänta med att blanda ihop ingredienserna till det är dags att servera så att salladen håller sig krispig och fräsch.