Sommarbärspaj

Du behöver 175 g mandelmassa 2 msk punsch 150 g smör 2 3/4 dl vetemjöl Punschkräm: 2 st gelatinblad 0.5 st vaniljstång 4 st äggulor...

Du behöver

  • 175 g mandelmassa
  • 2 msk punsch
  • 150 g smör
  • 2 3/4 dl vetemjöl

Punschkräm:

2 st gelatinblad
0.5 st vaniljstång
4 st äggulor
1 dl strösocker
250 g mascarponeost
0.5 dl punsch

Garnera med:

125 g hallon
250 g blåbär
krasseblommor

Ugn: 225°

10 bitar

Gör så här

1
Mixa mandelmassa med punch, smör och vetemjöl till en smet. Bred ut smeten i en pajform med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt kallna. Tryck ner botten i mitten med handen så att den blir plattare.

2
Punschkräm: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna. Vispa fröna med äggulor och socker i en kastrull. Vispa smeten fluffig under uppvärmning och ta bort från värmen när den börjar tjockna.

3
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i smeten under omrörning. Låt svalna. Tillsätt mascarponeost och punsch och rör om till en smet.

4
Fyll det kalla pajskalet med smeten och ställ kallt i kylen, ca 3 timmar. Garnera med bär och blommor.

Scroll to Top