RECEPT FRÅN HJ

Solgul tomatsoppa

Kall och svalkande sommarsoppa som med fördel görs dagen före servering så att smakerna får mogna i kylen. Toppa soppan med strimlad chili, pumpakärnor och ringla över lite god olivolja. Fetaost är också gott att smula över soppan.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
6 deciliter

Du behöver

  • 0.5 st gurka
  • 1 st gul paprika
  • 600 g gula tomater
  • 1 st liten gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 skiva dagsgammalt vitt bröd
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 6.5 dl vatten
  • 4 msk grönsaksfond
  • flingsalt
  • tabasco
  • Servera med:

  • isbitar
  • strimlad chili
  • pumpakärnor
  • olivolja
  • alt fetaost

Gör så här

1

Skala gurkan. Skär gurka, paprika, tomat, lök och vitlök i bitar och mixa till fint hack i matberedaren. 

2

Tillsätt brödet i bitar, vinäger, olja, vatten och fond och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och tabasco, det får gärna vara lite sting i soppan. Låt smakerna mogna i kylen.

3

Serva soppan med isbitar i och toppa med chili, pumpakärnor och olja. 


Recept