RECEPT FRÅN HJ

Sockerkaka med cheesecakefyllning

Två i ett – sockerkaka med cheesecakefyllning och härlig hallonglasyr.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl rapsolja
  • Fyllning:

  • 150 g färskost
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • hallon
  • Glasyr och garnering

  • florsocker
  • hallonsaft
  • hallon
  • ev ätbara blommor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Fyllning: Rör ihop färskost, florsocker, ägg och hallon.

2

Smörj och mjöla en form, 1 ½ liter. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vispa samman socker, ägg, vaniljsocker och yoghurt. Tillsätt mjölblandningen under vispning. Tillsätt oljan och blanda till en smet.

3

Häll hälften av sme-ten i formen. Klicka i fyllningen och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.

4

Glasyr och garnering: Rör samman florsocker och saft och ringla glasyren över kakan. Toppa med hallon och ev ätbara blommor.


Recept