Snurror med tomat

Du behöver 1 st smördeg fryst smördegsplatta 3 st soltorkade tomater i olja 0.5 st vitlöksklyfta 1 msk basilika hackad 2 msk parmesanost riven 1...

Du behöver

  • 1 st smördeg fryst smördegsplatta
  • 3 st soltorkade tomater i olja
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 msk basilika hackad
  • 2 msk parmesanost riven
  • 1 st ägg

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tina smördegen i rumstemperatur, ca 30 minuter.

2
Mixa tomater, pressad vitlök, basilika och ost.

3
Kavla ut smördegen tunt till en platta som är ca 25×15 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.

4
Skär rullen i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 12 minuter.

Scroll to Top