RECEPT FRÅN HJ

Snabbsaltad squash med svartvinbärsblad

Av . Foto: Thomas Carlgren

Okänd
2 liter

Du behöver

  • 800 g liten squash 800 g till ett kilo
  • 16 st svartvinbärsblad
  • Lag

  • 1 l vatten
  • 3 msk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk dillfrö
  • 2 msk vitvinsvinäger

Gör så här

1

Skölj squashen, dela den på längden och skär fruktköttet i stavar. Skölj vinbärsbladen.

2

Varva squash och vinbärsblad i väl rengjorda burkar.

3

Lag: Blanda alla ingredienser till lagen. Rör tills socker och salt lösts upp. Lagen behöver inte kokas.

4

Häll lagen över squashen så att det täcker. Sätt genast på lock.

5

Förvara squashen mörkt och svalt eller i kylskåp. Squashen är färdig efter ett par veckor.


Kommentar:
Att själv lägga in grönsaker i vackra glas är en fröjd som varar länge. När höstmörkret faller och vintern är här, då är det inte så dumt att kunna plocka fram lite sommar ur förrådet. Saltad squash går fint till alla rätter som inlagd gurka passar till.

Recept