Snabbrimmad sej med gremolata

Du behöver 300 g sejfilé 0.5 tsk salt grovt 0.5 tsk strösocker 1 msk smör eller margarin peppar 0.5 dl hackad persilja 1 msk rivet...

Du behöver

  • 300 g sejfilé
  • 0.5 tsk salt grovt
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 msk smör eller margarin
  • peppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 st vitlöksklyfta

Servera med:

potatismos
ärter

Gör så här

1
Dela fisken i portionsbitar. Blanda salt och socker, och strö över fisken. Låt rimmas i 20 min i rumstemperatur.

2
Torka fisken och stek i en stekpanna med smör, ca 3 min per sida. Krydda med peppar.

3
Blanda persilja, citronskal och -saft och hackad vitlök. Strö över fisken och servera med potatismos och ärter.

Scroll to Top