RECEPT FRÅN HJ

Snabbakat fullkornsbröd

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 75 g hasselnötter
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl havrekli
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 l lättyoghurt mild naturell
  • Ugn: 175º

Gör så här

1
Grovhacka hasselnötterna. Blanda samman med resten av de torra ingredienserna i en stor bunke.
2
Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen. Rör om ordentligt. Fördela smeten i två smorda och bröade 1 1/2 liters bakformar.
3
Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Recept