Du behöver
- 75 g hasselnötter
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1.5 dl grovt rågmjöl
- 3 dl rågsikt
- 2 dl rågkross
- 2 dl havrekli
- 1 dl kruskakli
- 1 dl linfrön
- 1 dl russin
- 5 tsk bikarbonat
- 2 tsk salt
- 1 dl ljus sirap
- 1 l lättyoghurt mild naturell
Ugn: 175º
Gör så här
1
Grovhacka hasselnötterna. Blanda samman med resten av de torra ingredienserna i en stor bunke.
2
Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen. Rör om ordentligt. Fördela smeten i två smorda och bröade 1 1/2 liters bakformar.
3
Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.