Du behöver
- 500 g kyckling lårfilé av
- 1 tsk soja
- 1 st purjolök skivad
- salt svartpeppar
- 1 dl chilisås
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 dl crème fraîche
- 2 tsk majsstärkelse
- 70 g bacon strimlat och knaperstekt
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär lårfiléerna i tre bitar. Lägg i en stor ugnssäker form och blanda med soja och nästan all purjolök. Salta och peppra.
2
Vispa samman chilisås med turkisk yoghurt, crème fraiche och majsstärkelse i en skål. Häll såsen över kycklingbitarna och rör om.
3
Sätt in formen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Rör om en gång under tillagningen.
4
Lägg ev över grytan i en skål och garnera med resten av purjolöken och knaperstekt bacon. Servera med kokt ris och sallad.