RECEPT FRÅN HJ

Snabba favoritmackan med kryddiga korvar

Välj själv vilken smak du vill ha på dina korvar. Du kan också välja om du vill köpa eller göra en egen tomatsalsa.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva grövre formfranska
  • 2 dl tomatsalsa
  • 3 st kryddiga korvar
  • 3 st mellanstora tomater
  • 2 tsk finhackad timjan
  • 2 msk finhackad persilja
  • 3.5 dl riven lagrad ost
  • Garnera med

  • kryddgrönt
  • Ugn: 225°

    Tomatsalsa

  • 200 g ca 4 tomater
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1

Placera brödskivorna på en bakplåtspappersklädd långpanna. Bred ut tomatsalsan på brödskivorna. Skär korv och tomater i skivor, fördela på bröden.

2

Hacka timjan och persilja, strö över. Avsluta med att strö över rikligt med riven ost. Gratinera strax under ugnens mitt, ca 10-15 minuter. Tag ut och garnera med timjan.

3

Servera mackorna med krispig sallad.

4

Tomatsalsa:

1. Skölj och tärna tomaterna så fint du kan. Placera i en bunke. Vänd ner krossade tomater.  

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Vänd ner i bunken. Finhacka persiljan, Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Vänd ner persilja, chili och olivolja, vinäger och salt i bunken, rör samman.

3. Använd salsan som bottenkräm på mackorna.


Recept