Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st purjolök
- 125 g champinjoner
- 300 g kassler eller skivspill av rökt skinka
- 1 msk olivolja
- 1 st tomater förpackning finkrossade med basilika
- 1 msk ketchup
- salt och peppar
- 4 dl ostsås eller liknande
- 250 g lasagneplattor färska
- 2 dl ost riven lagrad
Servera med:
solrosskott
cocktailtomater
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Dela, skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva champinjonerna i skivor. Mixa kassler eller skivspill i matberedaren så att den blir finhackad.
2
Fräs lök, vitlök, purjolök och svampen i en stekpanna med olja i ca 5 minuter. Tillsätt kassler, finkrossade tomater, ketchup och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda i 3 minuter. Ta stekpannan från plattan och rör ner ostsåsen.
3
Varva sås och lasagneplattor i en lagom stor form för lasagneplattorna. Avsluta med sås och strö över riven ost. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med solrosskott och små tomathalvor.