Snabb lasagne

Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 0.5 st purjolök 125 g champinjoner 300 g kassler eller skivspill av rökt skinka 1 msk...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • 125 g champinjoner
  • 300 g kassler eller skivspill av rökt skinka
  • 1 msk olivolja
  • 1 st tomater förpackning finkrossade med basilika
  • 1 msk ketchup
  • salt och peppar
  • 4 dl ostsås eller liknande
  • 250 g lasagneplattor färska
  • 2 dl ost riven lagrad

Servera med:

solrosskott
cocktailtomater

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Dela, skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva champinjonerna i skivor. Mixa kassler eller skivspill i matberedaren så att den blir finhackad.

2
Fräs lök, vitlök, purjolök och svampen i en stekpanna med olja i ca 5 minuter. Tillsätt kassler, finkrossade tomater, ketchup och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda i 3 minuter. Ta stekpannan från plattan och rör ner ostsåsen.

3
Varva sås och lasagneplattor i en lagom stor form för lasagneplattorna. Avsluta med sås och strö över riven ost. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med solrosskott och små tomathalvor.

Scroll to Top