RECEPT FRÅN HJ

Snabb korvgratäng

Kryddig korv och söta tomater gifter sig fint tillsammans i denna snabba gratäng.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kryddig korv t ex chorizo eller kabanoss
  • 5 st kokta kalla potatisar
  • 150 g cocktailtomater gärna i olika färger
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st grillade paprikor
  • 1 st röd chilifrukt
  • 3.5 msk smör
  • Äggstanning

  • 1 dl mjölk
  • 5 st ägg
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skiva korven och dela potatisen i bitar. Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla de grillade paprikorna. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

2

Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn först korv, sedan potatis. Fräs därefter lök, vitlök, paprika och chili utan att det får färg.

3

Fördela samtliga ingredienser i en smord eldfast form.

4

Äggstanning: Vispa ihop mjölk och ägg. Vispa ner riven ost och kryddor. Häll stanningen över ingredienserna i formen. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt.

5

Grädda i nedre delen av ugnen tills gratängen har fått fin färg, 18–20 minuter.


Recept