RECEPT FRÅN HJ

Smulpaj med päron och mjölkchoklad

Att ”röra ihop” en smulpaj är verkligen busenkelt. Smulet behöver inte enbart vara smör och mjöl, här har jag utökat med havregryn, pumpakärnor och mjölkchoklad.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Smuldeg

  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl pumpakärnor
  • .5 dl siktat mjöl
  • 1.5 dl havregryn
  • 0.5 dl rörsocker
  • 125 g kallt smör
  • Fyllning

  • päron
  • 2 dl frysta tranbär
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

1

Ugn 225 grader. Grovhacka chokladen. Blanda choklad, pumpakärnor, mjöl, havregryn och socker. Lägg i smöret i små kuber. Nyp snabbt ihop till en smulig deg med fingertopparna.

2

Skölj päronen och skär dem i tunna klyftor. Blanda päronklyftor, bär, socker och potatismjöl.

3

Häll över fruktblandningen i en större ugnsfast form eller flera mindre. Smula över degen.

4

Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter.


Recept