Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g smör
- 1 dl mandel skållad och hackad
Fyllning:
250 g jordgubbar
2 st nektariner
0.5 dl strösocker
2 tsk potatismjöl
Servera med:
glass eller vaniljsås
Ugn: 225
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker, och finfördela smöret i blandningen. Fördela hälften av smulet i botten på en pajform, 24 cm i diameter. Grädda på 225° i 7 minuter.
2
Fyllning: Rensa och dela jordgubbarna. Skär nektarinerna i bitar. Blanda jordgubbar, nektariner, socker och potatismjöl, och lägg i formen. Blanda ner mandelhacket i resterande smuldegen och strö över bären. Grädda i 200° i 20 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.