6 portioner
Du behöver
Smuldeg
200 g smör
3 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
¾ dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Äppelfyllning
6 äpplen
1 msk kanel
2 msk strösocker
Ugn: 200°
Gör så här
Bryn smöret i en gryta tills det börjar bli brunt och doftar nötigt. Låt svalna till rumstemperatur.
Blanda mjöl, havregryn, socker, muscovadosocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig deg.
Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform, 24 cm i diameter.
Kärna ur och klyfta äpplena och blanda med kanel och socker. Lägg klyftorna i formen och smula resten av degen över äpplena.
Baka i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills äpplena är mjuka och pajen fått fin färg.