RECEPT FRÅN HJ

Smulpaj med brynt smör

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Smuldeg

  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl havregryn
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Äppelfyllning

  • 6 st äpplen
  • 1 msk kanel
  • 2 msk strösocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Bryn smöret i en gryta tills det börjar bli brunt och doftar nötigt. Låt svalna till rumstemperatur.

2

Blanda mjöl, havregryn, socker, muscovadosocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig deg.

3

Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform, 24 cm i diameter.

4

Kärna ur och klyfta äpplena och blanda med kanel och socker. Lägg klyftorna i formen och smula resten av degen över äpplena.

5

Baka i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills äpplena är mjuka och pajen fått fin färg.


Recept