Du behöver
Smuldegsbotten
3 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
125 g smör
1 st ägg
Fyllning
250 g björnbär
125 g blåbär
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldegstäcke
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
0.5 dl rörsocker
100 g smör
mandelspån
Ugn: 200°
Gör så här
Smuldeg: Blanda mjöl, florsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter.
Förgrädda i ugnen i 10 minuter.
Fyllning: Blanda bären med socker och potatismjöl. Strö ut dem i formen.
Smuldeg: Blanda mjöl, havregryn, rörsocker och smör till en smulig deg. Strö den över bären.
Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.