Smulpaj med ­björnbär och blåbär

Smulpaj med björnbär och blåbär under sprött mandeltäcke.

Du behöver

Smuldegsbotten

3 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
125 g smör
1 st ägg

Fyllning

250 g björnbär
125 g blåbär
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Smuldegstäcke

1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
0.5 dl rörsocker
100 g smör
mandelspån

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smuldeg: Blanda mjöl, florsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter.

3

Förgrädda i ugnen i 10 minuter.

4

Fyllning: Blanda ­bären med socker och potatismjöl. Strö ut dem i formen.

5

Smuldeg: Blanda mjöl, havre­g­­­ryn, rörsocker och smör till en smulig deg. Strö den över ­bären.

6

Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Scroll to Top