RECEPT FRÅN HJ

Smulpaj med ­björnbär och ­blåbär

Smulpaj med björnbär och blåbär under sprött mandeltäcke.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Smuldegsbotten

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 125 g smör
  • 1 st ägg
  • Fyllning

  • 250 g björnbär
  • 125 g blåbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldegstäcke

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl havregryn
  • 0.5 dl rörsocker
  • 100 g smör
  • mandelspån
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smuldeg: Blanda mjöl, florsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter.

3

Förgrädda i ugnen i 10 minuter.

4

Fyllning: Blanda ­bären med socker och potatismjöl. Strö ut dem i formen.

5

Smuldeg: Blanda mjöl, havre­g­­­ryn, rörsocker och smör till en smulig deg. Strö den över ­bären.

6

Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.


Recept