Smörstekta plommon med Saganakiost

Du behöver 6 st plommon eller 2-3 päron 2 msk smör 2 msk flytande honung 1 st lime pressad saft 150 g Saganakiost 1 msk...

Du behöver

  • 6 st plommon eller 2-3 päron
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st lime pressad saft
  • 150 g Saganakiost
  • 1 msk pinjenötter rostade

Garnera med:

mynta

Gör så här

1
Kärna ur och klyfta plommonen/päronen, och fräs dem ett par minuter i en stekpanna med smör.

2
Tillsätt honung och limesaft och koka ihop ett par minuter tills plommonen/päronen börjar mjukna.

3
Skär osten i stavar och stek den i en torr teflonpanna på ganska hög värme, 2–3 minuter per sida. Steker man på för svag värme flyter osten ut.

4
Lägg upp plommonen med spad på tallrikar Lägg på osten och strö över pinjenötter. Garnera med mynta.

Scroll to Top