RECEPT FRÅN HJ

Smörstekta plommon med Saganakiost

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 6 st plommon eller 2-3 päron
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st lime pressad saft
  • 150 g Saganakiost
  • 1 msk pinjenötter rostade
  • Garnera med:

  • mynta

Gör så här

1
Kärna ur och klyfta plommonen/päronen, och fräs dem ett par minuter i en stekpanna med smör.
2
Tillsätt honung och limesaft och koka ihop ett par minuter tills plommonen/päronen börjar mjukna.
3
Skär osten i stavar och stek den i en torr teflonpanna på ganska hög värme, 2–3 minuter per sida. Steker man på för svag värme flyter osten ut.
4
Lägg upp plommonen med spad på tallrikar Lägg på osten och strö över pinjenötter. Garnera med mynta.

Recept