Smörrebröd med rostbiff och karamelliserad lök

Du behöver 4 skiva rågbröd smör 100 g färskost 1.5 msk riven pepparrot 1.5 msk hackad persilja 4 st salladsblad 8 skiva rostbiff 2 st...

Du behöver

  • 4 skiva rågbröd
  • smör
  • 100 g färskost
  • 1.5 msk riven pepparrot
  • 1.5 msk hackad persilja
  • 4 st salladsblad
  • 8 skiva rostbiff
  • 2 st saltgurkor
  • 0.5 st röd paprika

Karamelliserad lök

2 st gula lökar
2 msk smör
1 msk strösocker
1 msk vit balsamvinäger

Gör så här

1

Bred smör på brödskivorna.

2

Blanda färskost med riven pepparrot och hackad persilja.

3

Fördela salladsbladen på bröden och lägg på rostbiffen.

4

Skiva gurkorna tunt på längden. Strimla paprikan. Fördela allt på bröden.

5

Klicka ut färskostblandningen på kanten.

6

Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Hetta upp smöret på hög värme och bryn löken. Sänk värmen och låt löken mjukna 10 minuter. Tillsätt sockret. Häll på vinäger och låt koka in.

7

Toppa med karmelliserad lök och persilja.


Kommentar:
Ett äkta smörrebröd har generöst med fyllning. Här med rostbiff och läcker lök!

Karamellisera gärna ­löken i förväg. Sedan är det bara att värma den och toppa ­smörrebrödet vid ­servering. Gott som­ ­förrätt eller till vickning.

Scroll to Top