RECEPT FRÅN HJ

Smörrebröd med rökt ål

Goda smörgåsar som blir som en hel måltid!

Foto: Hans-Ove Ohlsson

Okänd
1 styck

Du behöver

  • 1 st rågbröd tunn skiva
  • smör
  • 1 bitar rökt ål ca 5-6 cm
  • Äggröra:

  • 2 st ägg
  • 1 msk mjölk
  • salt
  • Garnering:

  • rödlöksringar
  • gräslök

Gör så här

1
Smöra brödet. Befria ålen från skinn och ben. Dela den på längden och lägg 2 strängar ål över brödet.
2
Smält lite matfett i en kastrull. Vispa ner ägg och mjölk. Ställ kastrullen på svag värme och låt äggröran under försiktig omrörning bli krämig och stelna. Krydda med salt.
3
Lägg en sträng äggröra mellan ålen. Garnera med lökringar och gräslök.

Recept