RECEPT FRÅN HJ

Smörrebröd med kyckling och baconmajonnäs

Macka med extra allt! Smörrebröd med kyckling och baconmajonnäs.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 tsk rökt paprika
  • 2 msk smör
  • bordsmargarin
  • 4 skiva ljust surdegsbröd
  • 4 st romansalladsblad
  • 2 st plommontomater
  • hyvlad parmesanost
  • pinjenötter
  • basilika
  • Baconmajonnäs

  • 140 g bacon
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad basilika

Gör så här

1

Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver. Stek dem i smör ca 4 minuter per sida för minutfiléer, annars lite längre. Låt svalna något.

2

Baconmajonnäs: Stek baconskivorna knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Hacka två av baconskivorna fint och blanda med majonnäs och hackad basilika.

4

Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg på salladsblad.

5

Skiva kycklingen och fördela den på bröden. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.

6

Toppa med baconmajonnäs, bacon, parmesanost, pinjenötter och basilika.


Recept