RECEPT FRÅN
Smörrebröd med kyckling och baconmajonnäs
Macka med extra allt! Smörrebröd med kyckling och baconmajonnäs.
Av Kerstin Svensson. Foto: Olof Abrahamsson
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- salt och peppar
- 1 tsk rökt paprika
- 2 msk smör
- bordsmargarin
- 4 skiva ljust surdegsbröd
- 4 st romansalladsblad
- 2 st plommontomater
- hyvlad parmesanost
- pinjenötter
- basilika
- 140 g bacon
- 1 dl majonnäs
- 2 msk hackad basilika
Baconmajonnäs
Gör så här
1
Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver. Stek dem i smör ca 4 minuter per sida för minutfiléer, annars lite längre. Låt svalna något.
2
Baconmajonnäs: Stek baconskivorna knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.
3
Hacka två av baconskivorna fint och blanda med majonnäs och hackad basilika.
4
Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg på salladsblad.
5
Skiva kycklingen och fördela den på bröden. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.
6
Toppa med baconmajonnäs, bacon, parmesanost, pinjenötter och basilika.