RECEPT FRÅN HJ

Smörgåstårta till far

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

    Fyllning 1:

  • 150 g skinka rökt
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad persilja
  • salt peppar
  • Fyllning 2:

  • 0.5 st kyckling grillad
  • 1 dl bostongurka gurkmix
  • 1.5 dl crème fraîche
  • Garnera med:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk pepparrot riven från tub
  • 1 st gurka
  • salladsblad
  • Topping:

  • 15 skiva skinka rökt
  • 15 skiva rostbiff
  • 200 g brieost
  • 1 st kiwi
  • 10 st jordgubbar
  • 10 st körsbärstomater
  • 10 st vindruvor
  • 3 msk lök rostad
  • persilja

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna. Lägg ut nio stycken bredvid varandra på ett fat, tre i bredd och tre på längden.
2
Fyllning 1: Finhacka skinkan och blanda den med gräddfil, majonnäs och persilja. Smaka av med salt och peppar och bred på brödskivorna.
3
Fyllning 2: Rensa kycklingköttet från skinn och ben och finhacka kycklingen. Blanda kyckling, gurkmix och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg på brödskivor och bred på fyllningen. Avsluta med brödskivor.
4
Garnering och topping: Rör ihop majonnäs, gräddfil och pepparrot och bred runt om och ovanpå tårtan. Garnera kanten med skivad gurka. Toppa med skinka, rostbiff och skivad brieost. Garnera med kiwi, jordgubbar, delade tomater, vindruvor, rostad lök och persilja.

Recept