Smörgåstårta Mimosa

Du behöver 3 st smörgåstårtebröd 25 cm i diameter smör eller margarin Fyllning 1: 150 g skinka rökt 1 st äpple 1 st mandarinklyftor 300...

Du behöver

  • 3 st smörgåstårtebröd 25 cm i diameter
  • smör eller margarin

Fyllning 1:

150 g skinka rökt
1 st äpple
1 st mandarinklyftor 300 g
1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs

Fyllning 2:

6 st hårdkokta ägg
0.5 dl kaviar kalles
1 dl vispgrädde

Garnera med:

2.5 dl lätt crème fraiche
0.25 st isbergssallad huvud
15 skiva skinka rökt
15 st ost skivor
250 g vindruvor blå och gröna
mandarinklyftor
10 cm gurka
persilja
apelsinskivor

Gör så här

1
Bred margarin på smörgåstårtbottnarna.

2
Fyllning 1: Hacka skinkan. Skala och riv äpplet. Hacka hälften av mandarinerna grovt, spara resten till garnering.

3
Blanda crème fraiche, majonnäs, urkramat äpple och mandarinklyftor och bred på första bottnen. Strö över skinka och lägg på en botten.

4
Fyllning 2: Skala och hacka äggen och blanda med kaviar och vispad grädde. Bred över andra bottnen och lägg på sista bottnen.

5
Garnering: Bred crème fraiche ovanpå och runt om tårtan. Tryck fast strimlad sallad runt om tårtan. Garnera ovanpå med strutar av skinka och ost, halverade druvor, mandarinklyftor, gurkskivor persilja och apelsin.

Scroll to Top