Smörgåstårta med rostbiff

Du behöver 4 skiva landgångsbröd 4 skiva danskt rågbröd margarin Fyllning 1: 1 dl crème fraîche 2 msk bostongurka 1 st avokado Fyllning 2: 140...

Du behöver

  • 4 skiva landgångsbröd
  • 4 skiva danskt rågbröd
  • margarin

Fyllning 1:

1 dl crème fraîche
2 msk bostongurka
1 st avokado

Fyllning 2:

140 g bacon
1 dl crème fraîche
1 dl syltlök

Garnera med:

150 g färskost
1 tsk curry
10 cm gurka
12 skiva rostbiff
1 dl syltlök
2 msk rostad lök
1 st papaya
10 st cornichoner små inlagda gurkor
10 st körsbärstomater
ärtskott

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna och bred på bordsmargarin. Lägg två vita skivor bredvid varandra på ett fat.

2
Fyllning 1: Blanda crème fraiche, bostongurka och finkackad avokado och bred på bröden. Lägg på de 4 grova brödskivorna.

3
Fyllning 2: Stek baconet i strimlor tills det är knaprigt. Låt rinna av och svalna. Blanda med crème fraiche och hackad syltlök och bred på de grova bröden. Lägg på de sista skivorna landgångsbröd

4
Garnering: Rör ihop färskost och curry och bred runt om och ovanpå tårtan. Sätt gurkskivor runt om tårtan.

5
Garnera ovanpå med rostbiff, syltlök, rostad lök, papayaskivor, cornichoner, tomater och ärtskott.

Scroll to Top